Delegació d’agricultors holandesos visiten el Parc Rural del Montserrat

Data:
Autor: http://www.collbato.cat/pl195/actualitat/noticies/id3320/una-delegacio-d-agricultors-holandesos-visita-collbato-per-coneixer-el-parc-rural-del-montserrat.htm

Durant aquests dies, del 4 al 6 de novembre, un grup d'Holandesos estan de visita pràctica al Parc Rural del Montserrat i al Parc Agrari del Baix Llobregat. Al matí del dilluns, dia 4, es presentà la visió, missió i reptes del desenvolupament agrari per part de l'Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d'Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari de la Diputació de Barcelona, a càrrec d'en Jaume Minguell (cap de l'oficina) i Sònia Callau (cap de la Unitat de Suport d'Espais Agraris). Posteriorment varen intervenir el Diputat en Josep Tarín (Àrea d'Infraestructures i Espais Naturals) i en Josep Dadón (Responsable de Desenvolupament Rural de la Generalitat de Catalunya), donant la benvinguda i explicant les polítiques sobre el sector, relacionades amb els espais agraris. Al migdia i a la tarda es va realitzar una visita tècnica al Parc Rural del Montserrat. Primer a una formatgeria (Artelac)i després un celler (Oller del Mas).

Durant la resta de dies estaran visitant el Parc Agrari del Baix Llobregat.

 

El grup es va reunir amb el president del Parc Rural del Montserrat i alcalde de Collbató, Miquel Solà, i amb el primer tinent d’alcalde i regidor d’Acció Territorial, Josep Estradé, que els van respondre dubtes sobre la creació i funcions d’aquest organisme. La reunió la va organitzar la Diputació de Barcelona i va comptar amb la participació de tres productors locals d’oli que van explicar les seves experiències.

 Un cop realitzada la reunió tècnica, a la sala d’actes del Casal de Cultura, tothom es va desplaçar als camps que es conreen al terme municipal de Collbató, on van poder veure les diferents varietats d’oli que es produeixen a Collbató i un tècnic de la Diputació els va explicar diferents accions que duu a terme el Parc Rural del Montserrat, com és el Banc de Terres, per mantenir actives les terres de l’entorn per a la producció agrícola.

 La jornada va finalitzar amb un tast dels diferents olis que es produeixen a Collbató. La visita de la delegació holandesa mostra l’interès que iniciatives com el Parc Rural del Montserrat estan generant en altres països, i poden generar intercanvi d’experiències i idees per aportar valor afegit a l’agricultura de l’entorn de Montserrat.

 Presentació, aquesta tarda, del Banc de Terres del Parc Rural del Montserrat

Aquesta tarda, a les 19 hores, tindrà lloc, al Bruc, una presentació del Banc de Terres del Parc Rural de Montserrat, per a agricultors, propietaris de terres i persones que estiguin interessades a iniciar-se en l’agricultura a la zona. L’accés és totalment lliure i només cal inscriure-s’hi amb antelació, al correu electrònic bancdeterres@diba.cat, aportant nom, cognoms, adreça electrònica, telèfon de contacte i DNI. Més informació sobre la presentació d’avui, en aquest enllaç.