El Banc de Terres del Parc Rural del Montserrat segueix de gira

Data:
Autor: navarrompr

En total, els dos tècnics responsables oferiran una quinzena de sessions d’informació i assessoria amb l'objectiu d’apropar el projecte a les persones del territori.

Foto PAtxi Uritx

                                                                                                                                                                 Foto: Patxi Uriz | Diputació de Barcelona

 

Vuit dels municipis que integren el Parc Rural del Montserrat ja han acollit sessions informatives sobre el banc de terres que promou la Diputació de Barcelona en el marc de l’estratègia BCN Smart Rural. I s’espera que, abans que acabi l’hivern, la resta de poblacions del territori també hagin rebut la visita dels dos tècnics responsables d’aquest projecte pioner.

En total, seran sis mesos d’una gira que va començar aquest estiu amb l’objectiu d’acostar el projecte a les persones del territori i atendre de forma individual i gratuïta a propietaris de parcel·les agrícoles abandonades i persones sense accés a la terra però amb ganes de treballar-la. Fins ara, el tour de reunions amb persones interessades en conèixer com funciona el banc de terres ha arribat als ajuntaments de Castellolí, Piera, El Bruc, Viladecavalls, Rellinars, Olesa de Montserrat, Sant Vicenç de Castellet i Esparreguera i ha permès atendre uns 15 demandants i 40 propietaris de finques.

Precisament a Esparreguera s’ha celebrat aquest dimarts una sessió d’informació i assessoria amb la col·laboració de l’ajuntament, que ha cedit un espai de 9:00h a 14:00h per atendre les consultes relacionades amb el banc de terres.  Al llarg del matí, una quinzena de persones s’han beneficiat del servei.

Sobre el Banc de Terres del Parc Rural del Montserrat

El Banc de Terres del Parc Rural del Montserrat és un dels bancs de terres que formen part de BCN Smart Rural, l’estratègia de la Diputació de Barcelona per transformar el sector agroalimentari de la demarcació. El seu objectiu és posar en contacte els propietaris de finques abandonades o en desús i persones que busquen terres per conrear, i donar el suport tècnic i jurídic que millor s’adapti a les necessitats d’ambdues parts. Per aconseguir-ho, col·labora amb els ajuntaments i entitats locals que volen preservar el paisatge rural i potenciar l’activitat agrària del territori.

Els serveis oferts pel banc de terres són gratuïts i inclouen la facilitació del contacte entre les dues parts, l’acompanyament tècnic, l’assessorament jurídic, la formalització de contracte, la formació continua i altres actuacions que beneficien directament a les persones propietàries i arrendatàries de finques agrícoles. Però aquesta eina també te un impacte molt positiu a escala social i mediambiental, ja que contribueix a reduir el risc d’incendis forestals, preservar el paisatge, revitalitzar el món rural i facilitar el consum de productes de proximitat per combatre el canvi climàtic.

Per a més informació sobre el Banc de Terres del Parc Rural del Montserrat, podeu escriure a Pere Navarro Marta Martínez, enginyers de territori de l’estratègia BCN Smart Rural.

 

— Redacció BCN Smart Rural —