Primeres sessions informatives, Banc de Terres

Data:
Autor: Ajuntament de Piera

Olesa de Montserrat i Sant Vicenç de Castellet ja han acollit les dues primeres sessions informatives del Banc de Terres del Parc Rural del Montserrat.

 

En la primera sessió, dijous 10 d’octubre, van assistir-hi més d’un centenar de veïns dels municipis d’Abrera, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Ullastrell i Viladecavalls. En l’acte van intervenir la directora tècnica del projecte BCN Smart Rural, Sònia Callau, l’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, i l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera.

 

En la segona sessió, dijous 24 d’octubre, van assistir una quarantena de veïns dels municipis de Rellinars, Sant Vicenç de Castellet i Vacarisses. En l’acte van intervenir el cap de l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari de la Diputació de Barcelona, Jaume Minguell, i la regidora de Medi Ambient i Joventut de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, Gisela Pascual.

 

El Banc de Terres del Parc Rural del Montserrat té per objectiu desenvolupar l’activitat agroalimentària dels municipis que envolten la muntanya de Montserrat. En concret, el Banc de Terres pretén posar en valor els terrenys agrícoles que actualment estan abandonats o en desús i facilitar-ne el seu accés a la pagesia de la zona.

 

La proposta ha estat rebuda amb molt d'interès per part del públic assistent a ambdues sessions, el qual ha estat format majoritàriament per propietaris de terres abandonades o en desús i membres de tota la comunitat agrària de la zona.

Vídeo de Canal Taronja, de la presentació realitzada a Sant Vicenç de Castellet: