Què és el Banc de Terres Catalunya Central - XaSACC

La Diputació de Barcelona conjuntament amb els Ajuntaments involucrats, estem treballant en un projecte per a la recuperació de  les terres agràries abandonades o en desús en la Catalunya Central amb la col·laboració de la Xarxa per la Sobirania Alimentària de la Catalunya Central (XaSACC). L’objectiu és evitar l’abandonament de les terres de conreu i el manteniment del mosaic agroforestal. Per a fer-ho possible, posem a disposició dels propietaris de terres i/o interessats en arrendar-ne, un seguit de serveis, dels quals podeu disposar si esteu interessats.

El Banc de Terres és un servei a disposició de tota persona interessada en mantenir les terres amb un valor agrari alt i un territori endreçat, així com per persones amb ganes d'engegar un projecte agrari.

Tanmateix, dins dels compromisos de la XaSACC s'especifica la preservació del sòl fèrtil del territori i donar suport a les bones pràctiques agronòmiques facilitant l'accés a la terra i als mitjans productius. Com per exemple impulsar un banc de terres o espais test.

Podeu descarregar-vos el díptic informatiu del Banc de Terres clicant sobre la imatge de sota: