bcnsr_que_es_logo

Què ofereixen els bancs de terres

Els bancs de terres ofereixen una sèrie d'avantatges per el món rural, el propietaris de terres en desús i els pagesos sense terres que volen treballa-hi.

 

Bancs de terres de la Diputació de Barcelona

La iniciativa del Banc de terres forma part del projecte europeu BCN Smart Rural cofinançat per la Diputació de Barcelona i els fons FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional), amb la voluntat de posar en contacte els propietaris de terres i persones que busquen terres per conrear, i donar el suport tècnic i jurídic que millor s’adapti a les necessitats d’ambdues parts.

Per als propietaris de les terres, els avantatges de participar en un banc de terres van des de poder millorar i revalorar el seu terreny, com també fer possible el lloguer de les terres i per tant, treure’n un rendiment econòmic, a banda també de disposar d’una terra ben gestionada i minimitzar el risc d’incendis forestals.

D’altra banda, per als pagesos o futurs pagesos, els avantatges van des de la possibilitat de poder disposar d’un terreny agrícola per desenvolupar el seu projecte fins a la possibilitat d’ampliar la seva explotació agrària. En el cas dels futurs pagesos, se’ls dona la possibilitat de testar la seva activitat abans de crear el seu propi negoci.

 

Avantatges i serveis

 

  • Un servei jurídic per a la redacció i aprovació dels contractes d’arrendament.
     
  • Un servei tècnic d’informació i acompanyament per a propietaris i interessats en arrendar terres.
     
  • Una pàgina web amb informació de les terres disponibles (informació només accessible per als usuaris registrats).

 

 

El cas de Sant Vicenç dels Horts


- Gestió de les sol·licituds i atenció a l’usuari
- Cerca activa de terrenys i avaluació del seu estat
- Contacte entre persones propietàries i persones demandants de terra
- Subvencions per al foment i impuls de l’activitat agrària professional, per a la pagesia i les persones propietàries
- Assessorament - Activitats de dinamització - Formació dirigida a les persones usuàries

 

El cas de Mataró


Si ets propietari de terres improductives a l’espai agrari de Mataró –agrícola o forestal- i vols posar-les en producció, buscarem alguna persona que ho faci.

Si tens interès en desenvolupar una activitat primària a l’espai agrari de Mataró, intentarem mediar amb propietaris perquè la puguis desenvolupar.