Obertes les inscripcions als microcursos d’horta ecològica i de conreu ecològic de fruita seca i olivera
Aquestes formacions s’adrecen tant a joves que volen incorporar-se a l’activitat agrària com a pagesos en actiu que estiguin interessats/des a fer la transició cap a l’agricultura ecològica.
El Banc de Terres del Parc Rural del Montserrat, amb la col·laboració del Parc Rural del Montserrat i la Diputació de Barcelona, organitza uns microcursos gratuïts per ajudar a les persones que volen emprendre un projecte agrari ecològic a la demarcació de Barcelona. Aquestes càpsules formatives s’adrecen tant a joves que volen incorporar-se a l’activitat agrària com a pagesos en actiu que estiguin interessats/des a fer la transició cap a l’agricultura ecològica.
El primer microcurs es focalitza en la creació d’una horta ecològica i es divideix en dues sessions. En la primera (divendres 22 d’octubre), s’explicarà quines són les maquinàries necessàries i els recursos imprescindibles per posar en marxa una horta ecològica. En la segona sessió (dissabte 23 d’octubre), es farà una visita tècnica a una horta ecològica que ja està operativa. La primera sessió tindrà lloc a l’Ajuntament del Bruc de 16h a 19h, mentre que la visita a l’horta serà de 10h a 13h (lloc a concretar).
El segon microcurs gira entorn el conreu ecològic de la fruita seca i l’olivera. Durant la primera sessió (divendres 5 de novembre), s’explicarà què cal per posar en marxa una explotació de fruita seca ecològica i el maneig d’aquest tipus de conreu (disseny de plantacions, esporgues i control de plagues, fertilització…). La segona sessió d’aquesta formació (dissabte 6 de novembre), se centrarà en com engegar l’explotació d’una finca ecològica d’oliveres per elaborar oli ecològic. La primera sessió se celebrarà al Casal d’Avis de Piera de 16h a 19h, mentre que la segona formació s’impartirà a la Sala de Foment de Piera i la visita serà a la Masia Can Sagristà (Piera).
Aquestes formacions són gratuïtes, però cal inscriure’s en aquest formulari: https://forms.gle/1qJ9fb8bXUFLxhGi8
Aquestes formacions s’organitzen en el marc de BCN Smart Rural, l’estratègia de la Diputació de Barcelona per transformar el sector agroalimentari del territori, i estan cofinançades per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). L’objectiu del Banc de Terres del Parc Rural del Montserrat és posar en contacte els propietaris de finques abandonades o en desús i persones que busquen terres per conrear, i donar el suport tècnic i jurídic que millor s’adapti a les necessitats d’ambdues parts.